Granitsøjler til haven

Unikke granitsøjler i høj kvalitet

Kunne du tænke dig at pryde din have eller din indkørsel med en eller flere granitsøjler, som ingen andre har? Så kan jeg hjælpe dig. Jeg fremstiller unikke granitsøjler i høj kvalitet til private husejere i mit eget lokalområde i Thy og omegn, men jeg har også kunder i resten af Nordjylland.

Alle mine produkter er unikke, og der findes derfor ikke to granitsøjler, der er ens. Fælles for dem er dog, at de alle er fremstillet i en utrolig høj kvalitet, da jeg udelukkende anvender de bedste materialer, som du kan læse mere om nedenfor.

Til mit arbejde benytter jeg mig af en selvlært flækketeknik, men med udgangspunkt i de gamle håndværkstraditioner. 

”Polargranit” eller Masikvartsit

I virkeligheden er den såkaldte polargranit ikke en granit, men en kvartsit, der har fået navnet Masikvartsit opkaldt efter bygden Masi ved Kautokeino i Nordnorge. Kvartsit er en meget hård, metamorft omdannet bjergart, der består overvejende af mineralet kvarts. Derudover indeholder kvartsiten blandt andet også fuchsit, der er det glimmermineral, som giver den flotte grønne farve. Fuchsit er en variant af glimmermineralet muskovit, der er rig på krom.

Masikvartsiten er af nogle forskere blevet tolket som oprindeligt sand med indhold af lidt ler, der under en spredning af oceanbunden er blevet begravet så dybt under jordskorpen, at den er blevet udsat for metamorf omdannelse på grund af høje temperaturer eller tryk. Dette bevirkede en omdannelse af de oprindelige mineraler til en kvartsit med indhold af fuchsit. Det er oprindelige lermineraler, der er blevet omdannet til grønne glimmermineral fuchsit, der giver den flotte farve i Masikvartsit.

Masikvartsiten er fra den prækambriske periode, mere nøjagtigt fra den del, der benævnes Palæoproterozoikum, som er perioden, der varede fra 2500 til 1600 millioner år siden. På det tidspunkt var der et meget lavere iltindhold i atmosfæren og havet end i dag, og de eneste levende organismer, der fandtes, var bakterier og primitive alger.

Halmstadgnejs

Halmstadgranit blev dannet for ca. 1680 millioner år siden og udgør grundfjeldet i området omkring Halmstad i Sydsverige. Senere blev denne granit udsat for meget høje temperaturer og tryk for ca. 1440 millioner år siden og for ca. 1100–920 millioner år siden, hvorved granitten i mange tilfælde blev metamorft omdannet til granitisk og granodioritisk gnejs. Halmstadgnejs kaldes også Hallandiagnejs, på engelsk Hallandia gneiss.

Få et tilbud

Udfyld formularen med så mange detaljer om din opgave som muligt. Du modtager herefter et uforpligtende tilbud hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Høj kvalitet

Anvender kun de bedste materialer.

Unikke produkter

Ikke to er ens.

Håndhugget

Benytter selvlært flækketeknik.

​★★★★★

"Min varmeste anbefaling"

Min varmeste anbefaling af T​hy Granit, hvorfra Evald K​rogs gravsten kommer.

Jan er det venligste menneske og fantastisk engageret i sit arbejde. Det var virkelig spændende at se hans stenhuggeri, hvor vi fandt den helt rigtige sten til min far.

En klippe fuld af farver - og med glimmer på.

Marie Krog Andersen

​★★★★★

"Flot vandsten"

Jeg er rigtig glad for den vandsten vi hentede hos dig den 25. August, den står nu flot ved vores nye terrasse.

Bente Klit

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Thy Granit v/Jan Mouritsen

Snedstedvej 96, 7752 Snedsted

Klik her for rutevejledning

CVR: 33569637

Kontaktoplysninger

Telefon: 61 74 67 36

E-mail: jan@thygranit.dk 

Indhent et tilbud.

Telefontider

Alle dage: 08.00 - 20.00

Mails besvares alle dage.